Kako da sami šišate dugu kosu i napravite stepenastu frizuru


Vrlo detaljan turtorijal uz kojeg sigurno nećete pogriješiti, i uz kojeg se više nikada nećete bojati škara. Sami ćete odlučiti koliko kratko se želite ošišati, što vam se sviđa a polako ćete se osloboditi straha, i više neće biti problem šišanje i puštanje kose da raste u nedogled. Savjet stvarno što se češće šišam brže mi raste kose, iako nije znanstveno dokazano to je moje iskustvo. Pogledajte turtorijal jer se cura  stvarno potrudila pokazati kako se najbolje stepenasto ošišati. Nije teško, dođe kao osvježenje za dosadnu dugu kosu. KLIKNITE OVDJE DA VIDITE KAKO OŠIŠATI KRATKU KOSU
Za početak operite i osušite kosu fenom kako biste bolje vidjeli dužinu kose i odlučili koliko je želite skratiti. Dakle pranje i sušenje prvo.
Zatim gornji dio kose odvojite od ostatka kose i zakopčajte velikom kopčom na vrhu glave da vam ne smeta pri šišanju, pogledajte sliku ispod.
 Zatim odaberite dio kose na lijevoj ili desnoj strani odakle ćete početi neka bude podjednako kose na obadvije strane . Raspodijelite kosu na dva dijela. Započnite sa jednim. Pogledajte koliko želite se ošišati. Preporučljivo je za prvi puta skratiti vrhove samo centimetar- dva dok ne steknete rutinu i vidite kako vam se sviđa rezultat.
Sada uzmite taj dio i škare u ruke počnite skraćivati vrhove ukoso prema podu. Prikazano na slici ispod, također možete i prema gore kako bi više istaknuli stepensto skraćivanjei dobili oštrije vrhove.

Ovo je rezultat skraćivanja na toj strani. Slika ispod pogledajte.
 Počešljajte kosu na desnoj strani i učinite isto što ste i na lijevoj, počnite skraćivati vrhove prema dolje.


 
Kada završite ošišani dio kose svežite gumicom i ispustite iz kopče slijedeći sloj kose, ne sve, te također počnite skraćivati. Dok je ošišani dio gumicom svezan, a gornji dio kopčom zakopčan.
 Kada završite zavežite svu ošišanu kosu u rep i ispustite zadnji sloj kose zajedno sa šiškama. Obvezno pogledajte dolje video da bi shvatili tehniku šišanja. Jednom kada shvatite koliko je zapravo lagano, više se nećete bojati.
I to je to pogledajte kako izgleda stepenasto ošišana kosa na temu uradi sama. To možeš i ti uraditi!

Rezultat s gušćom kosom ljepše izgleda uz puno strpljenja.






Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane