Preskoči na glavni sadržaj

Frizura Jessica Alba za vjenčanja, mature...


Zavirite malo da naučite sami napraviti neodoljivu frizuru kakvu nosi poznata glumica Jessica Alba.  Detaljan opis uz slike koje će vam pomoći naučiti kako da sami napravite ovu predivnu frizuru. Trebat će vam dosta vremena i strpljenja ali će se trud sigurno isplatiti. Izgledat ćete kao da ste došli upravo iz frizerskog salona.Frizuru možete napraviti ako imate kosu do ramena i dužu. Frizura je idealna ako idete na maturu, vjenčanje i nekakve svečanije zabave. Ova  frizura je jednostavno neodoljiva. Zato škicnite malo da naučite sami napraviti neodoljivu frizuru kakvu nosi Jessica Alba. Ako vam se frizura čini previše formalna malo je razbarušite prstima i ostavite par pramenčića oko lica. Tada je možete nositi i na ne tako svečane događaje. Ukoliko imate šiške stavite ih na stranu i ostavite par pramenčića oko lica i oko ušiju, a ostatak kose uvijte i radite sve kao za ovu frizuru.
Za početak koristite šampon i pjenu za volumen.
Prvo podignite šiške i odredite šnalom sredinu. Zatim napravite stazicu, a ostatak kose počešljajte prema nazad.

Zakopčajte šnalom kosu.


Razdvojite kosu na dva dijela i od prednjeg dijela počnite raditi  francusku pletenicu. Kada je napravite do uha počnite raditi normalnu pletenicu. Dakle ne stavljajuću novu kosu u pletenicu. Kada završite, pletenicu zakopčajte šnalom.
Dakle morate napraviti dvije pletenice, svaku sa jedne strane glave. Zatim spustite onaj dio kose koji ste češljali prema nazad.
Za volumen pošpricajte lakom za kosu i držite par sekundi kosu.
Zatim plenice pričvrstite šnalicama zajedno sa izdignutim dijelom kose i potom sve skupa odvojite od ostatka kose.


 

Potom uzmite uvijač i počnite kovrčati ostatak kose. Kada jedan pramen nakovrčate tada ga zakopčajte malom šnalicom. I tako kovrčajte ostatak kose i svaki pramen zakopčajte.

Pramen po pramen uporno uvijati i kopčati šnalicama stvarajući predivnu frizuru.
Uvijajte pramen po pramen i zatim prstima ih motajte i šnalicom zakopčajte. Potom maknite velike kopče kojima ste odvojili pletenice i  donji dio kose.Zatim nastavite kovrčati raspuštenu kosu i slagati gnijezdo. Svaki pramen namotajte na prst i potom ga zakopčajte šnalom.


I to je to ovako bi trebala izgledati frizura od glumice Jessice Alba!Primjedbe

  1. alaaaaaaaaaaaaa cool frizura

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Nisam to je video sa Youtube- a sa kojeg sam skidala slike i postavila ih uz objašnjenja i korake za ovu izvrsnu frizuru.

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Ukoliko želite promijeniti frizuru kod kuće i ošišati se stepenasto  upotrijebite ovaj trik sa gumicom za kosu,  nakon koje vam kosa lepršavo pada.  Slobodno se na taj način možete šišati i ako imate srednju dužinu kose. Na ujednačen način napravit ćete stepenastu frizuru  kao da ste posjetili frizera,  a ako volite šiške na stranuizostavite ih iz svezanog repa. Svežite kosu gumicom i zatim vrhove kratite škarama.  Dobit ćete kosu ošišanu u slojeve.  Nevjerovatno lijepu stepenastu frizuru.

Gornji sloj kose ošišajte na isti način kao i donji. Prvo uzmite kosu sve do ušiju oko cijele glave pokupite kosu s vrha kao na slici dolje.

Izravnajte kosu u repu i počešljajte je neka bude pravilno raspoređena. Zatim uzmite škare u ruke i vrhovima škara skratite kosu za centimetar do dva, nemojte više ako budete na kraju zadovoljni rezultatom drugi puta skratite malo više kose.

Isto ponovite i s najgornjim vrhom vaše kose. Šišajte kosu sloj posloj. Ako imate šiške njih izostavite ovaj puta.

Evo pra…

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane

Evo nekoliko ideja ako imate viška vremena i volje što možete napraviti od običnog ili ukrasnog papira za Božić. Božićni ukrasi su tu da nas razvesele i razbiju monotoniju u ovim hladnim i sivim danima. Ako ih još sami napravite vrijednost im je još i veća. Ovo su ideje što možete napraviti od papira - ukrase za Božić. Pahuljice od papira koje veselo vise sa stropa ili mali bor od papira uljepšat će vam božićno jutro. Ukrasi za vrata i još Božićnih ukrasa mašnica koje možete staviti na darove za vaše najdraže. Ukrasima od papira možete ukrasiti svoj dom za Božić.Kako da sami šišate dugu kosu i napravite stepenastu frizuru

Vrlo detaljan turtorijal uz kojeg sigurno nećete pogriješiti, i uz kojeg se više nikada nećete bojati škara. Sami ćete odlučiti koliko kratko se želite ošišati, što vam se sviđa a polako ćete se osloboditi straha, i više neće biti problem šišanje i puštanje kose da raste u nedogled. Savjet stvarno što se češće šišam brže mi raste kose, iako nije znanstveno dokazano to je moje iskustvo. Pogledajte turtorijal jer se cura  stvarno potrudila pokazati kako se najbolje stepenasto ošišati. Nije teško, dođe kao osvježenje za dosadnu dugu kosu. KLIKNITE OVDJE DA VIDITE KAKO OŠIŠATI KRATKU KOSU
Za početak operite i osušite kosu fenom kako biste bolje vidjeli dužinu kose i odlučili koliko je želite skratiti. Dakle pranje i sušenje prvo.
Zatim gornji dio kose odvojite od ostatka kose i zakopčajte velikom kopčom na vrhu glave da vam ne smeta pri šišanju, pogledajte sliku ispod.
 Zatim odaberite dio kose na lijevoj ili desnoj strani odakle ćete početi neka bude podjednako kose na obadvije strane …