Kako liječiti akne?

kako liječiti akne
Akne morate liječiti jet problem dolazi iznutra i najbolje je za vas da odete dermatologu i da počnete koristiti lijekove koji će vam zaista pomoći kao Roaccutane.

Dolje imam opisano svoje liječenje i kako sam se odlučila na odlazak dermatologu unatoč svim prirodnim lijekovima koje sam koristila do sada.







Akne najčešće zahvaćaju lice, leđa i grudi, to jest zone gde ima najviše lojnih žlijezda. Za njih su karakteristični mitiseri i  bubuljice.

Zbog njih morate ići dermatologu i neka vam propiše Roaccutane  i ne morate se bojati koristiti taj lijek jer ukoliko vam propiše malu dozu a da dugo koristite tada vam se neće isušiti koža i nećete imati zbog korištenja tog lijeka.

Znam iz vlastitog iskustva. Na internetu se može pronaći puno svakakvih informacija ali ovo su informacije iz prve ruke.

liječenje akniDugo sam odbijala ići dermatologu i već sam stigla u tridesete i svejedno sam imala problema sa aknama. Nažalost sve moguće prirodne lijekove sam koristila neuspješno.

Jako je važno imati dobrog dermatologa jer smo jednom išli kod druge i ona jednostavno ne bi dobro obavila posao kao ova koju sada imam. Zato što moja dermatologica gleda da napravi na što prirodniji način poboljšanje iako koristimo tablete da ne bude previše miligrama jer bi mi se isušila koža.

Počeli smo sa 20 mg pa smo kasnije prešli na 10 mg i tako mi najbolje odgovara. Ne isušuje mi lice i usta zbog male količine a lice mi je konačno od puberteta čisto već punih godinu dana.

Do korištenja sam imala nenormalno loše lice i samo se pogoršavalo i nisam imala više što izgubiti i odlučila sam otići dermatologu.

Prvo sam isprobavala sa gelom i Sona kremom i još nekim kremama sa cinkom ali nije baš pomoglo osim što me isušivalo.

Tek sa tabletama je počelo poboljšanje i jednostavno žalim što sam vjerovala internetu i što nisam prije otišla dermatologu.

Također mi je drago što sam imala veliku sreću i došla kod prave dermatologice koja je mlada i magistar i ima veliko znanje i zaista veliku želju da pomogne makar lječenje trajalo duže ali da nemam nikakvih popratnih poteškoća.

Otiđite doktoru neka vam da uputnicu jer kozmetičari samo popravljaju izvana a, glavni je problem iznutra jer to je problem koji se mora liječiti.

Možete koristiti prirodne pripravke ukoliko vam lice nije toliko loše, moje je bilo sa vremenom sve gore i nisam više mogla to trpjeti a, bila sam previše uporna u ne odlasku dermatologu.

Sada mi je drago da jesam.

Ipak ukoliko želite možete si i pomoći kod kuće. Čajem od koprive, zelenim čajem, matičnjakom. Čaj treba piti i umivati se u njemu. Količina od 2 dl do 1 l je dnevno potrebna. 

Losion protiv bubuljice pripremit ćete tako da u 2 dl destilirane vode nakapate 24 kapi eteričnog ulja od lavande. Koristiti ujutro i navečer prije nanošenja kreme. 

Lice na kojem je već koža oštećena trebalo bi ispirati ujutro i navečer čajem od nevena. 




Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane