Kako smršaviti uz brojanje kalorija



Za početak pogledajte kalorijsku tablicu i izvažite recimo jabuku, tjesteninu i krumpir i tada ćete shvatiti da 100 g je jako malo i da se zapravo vrlo lako udebljati. Zapravo je vrlo lako. Okvirno zapamtite kalorije za voće, povrće, meso i mliječne proizvode. Neke ćete namirnice u početku izbjegavati i to s razlogom što ćete željeti brže smršaviti ali ne bi trebali izbjegavati svježe i kuhano povrće, meso i ribu.
Također je važno da shvatite važnost međuobroka pojedite bar dvije jabuke ili nektarine ubrzat ćete metabolizam i lakše smršaviti a, nećete biti gladni i nezadovoljni.
Nećete posezati  za slatkišima a to je ono čega se morate odreći.
Neki da i brže smršavili jedu jako malo ali tako  samo  možete ugroziti zdravlje i nakon par kilograma koji najlakše odu slijedi zastoj.
Tako da će na kraju brže smršavit onaj tko bira pravilno što će pojesti nego količinu koju će si smanjiti.
Važno je jesti kuhanje sa jednom žlicom masnoće i jesti puno salate, rajčice, krastavaca, i sl.
U trgovini neka vam najdraži odjeljak postane odjeljak svježeg voća i povrća.
Nabavite grill tavu i fino ulje kojeg ćete koristiti na žlicu.
Uživajte u zdravim obrocima uz šnjitu crnog kruha i ne grizite se zbog toga za tjedan dana i kilogram bi stvarne masti trebao otići sa vašeg tijela.
A svaki novi tjedan nova kila manje.
Juha, meso i riba
neka budu za ručak uz povrće na grill tavi za prilog. Uz kuhani krumpir izbacite kruh. Svakako morate početi malo vježbati za početak po par minuta pa svaki dan.  Povećavati broj minuta dok se tijelo ne privikne na napor, ali istovremeno ćete osjetiti zadovoljstvo zbog nečega što radite za sebe. Izračunajte svoj bazalni metabolizam i tada  pomnožite sa 1,2 ako većinom ste neaktivni ili 1,375 ako vježbate par puta tjedno od toga broja oduzmite 500 kalorija i sigurno ćete početi mršaviti, ovisno o vašoj debljini i koliko imate viška.
Svaki dan pratite i zapisujte što ste pojeli ubrajajte sve i žlicu ulja koja ima 90 kalorija pa ćete shvatiti da se više isplati kuhati povrće, jesti puno voća i morske plodove bit ćete zdraviji i sitiji. Kupite grill tavu i možda ćete sami sebi napraviti nevjerojatnu uslugu.
Koristite je i kilogrami će padati.
Jedite iz plitkog tanjura i nemojte ga natrpati kao da sutra više neće biti jela za vas.
Hoće jer ćete svaki dan spremati puno povrća i ribe za sebe a, moguće i vašu obitelj.
Najgore što si možete napraviti je ostati gladni za ručak ili večeru pa onda jesti grickalice i štapiće. Uvijek je bolje pojesti kuhani obrok i salatu, za međuobrok voće i povrće i ribu sa grilla za večeru. Ali nikada nemojte gladovati jer vam neće otići salo već mišići.
Znate kako uvijek čujemo za voće, povrće i vježbu ali to i je zlatno pravilo još bih dodala i količina je. Ako imate manje kg za izgubiti onda ste sigurno u boljoj formi pa se prihvatite vježbanja tako ćete potaknuti metabolizam i sagorjeti više kalorija što će rezultirati linijom kakvu želite.
Nemojte se nagrađivati slatkišima.
Nagrada su manjak kilograma i zadovoljstvo zbog vašeg izgleda.
Pijte više od dvije litre vode koja će vam pomoći smanjiti nakupljene kg i celulit. Ako inače puno sjedite onda će vam bilo koja vježba puno značiti jer sve je bolje od sjedenja. 
Porciju hrane na tanjuru narežite na manje komadiće. Također i salatu stavite  u taj isti tanjur.
Ali ako ste gladni bolje i dodati još jela nego poslije navaliti na kokice. Na raznim druženjima
izaberite nešto manje kalorično natrpajte tanjur sa salatom ili krastavcima i rajčicama i komadom mesa i uživajte. Svako kretanje i rad značit će puno za vaše tijelo i smanjit broj unešenih  kalorija. Pospremajte po kući kućanski poslovi skidaju dosta kalorija. Ne preskačite doručak i jedite  obvezno 3 obroka plus voće za međuobrok. Manje voća ne znači manje kilograma već obratno. Sretno!


Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane