Kako imati zdravu i njegovanu kosu?

Vječna borba kako imati prekrasnu kosu, neoštećenu uz sve šampone, boje i regeneratore. Ubrojimo uz to feniranje, lakove, pjene i gelove, i nije čudo da joj treba naša pomoć da ponovo zablista. Sve te reklame od novih šampona i regeneratora pa do raznih tableta samo su privremena pomoć i ništa drugo. Vašoj kosi stvarno treba njega i malo brige, a ona će vam kroz par tjedana to vratiti novim sjajem. Dakle što nam treba?
Za početak sami odredite koja je boljka vaše kose, dakle kakvu kvalitetu i boju kose imate i što joj fali. Dolje ćete pročitati o raznim vrstama ulja koja se upotrebljavaju za razna stanja kose. Čak iako ne bojite vašu kosu ona svejedno može biti oštećena ako je nikako ne njegujete. Zato sve žene bi trebale imati ovu malu pomoć u kući u obliku ulja koju nanesete oko sat do dva prije pranja ( to je najbolje utrljati u vlasište i tako ostaviti da se upije) ili poslije pranja na vrhove ali to je više estetski protiv suhih vrhova samo što morate biti oprezni i staviti jako malu kuglicu jer je jako masno. P.s. možete ponekad staviti i samo bjelanjak ako imate masnu kosu on pomaže protiv masnog vlasišta.

Avokadovo ulje
Avokadovo ulje za kosu namijenjeno je oštećenoj i suhoj kosi. Djeluje regenerirajuće na obojenu i izbijeljenu kosu, vraćajući joj sjaj, boju i punoću. Avokadovo ulje bogato je vitaminima A, B, D, E i K, lecitinom i esencijalnim masnim kiselinama. Vitamin E snažan je antioksidans i neutralizira slobodne radikale te time značajno usporava proces starenja kose. Ovo ulje također smiruje i vlaži kosu, hrani vlasište i korijen, te joj daje svilenkast sjaj.

Čičkovo ulje za kosu protiv opadanja kose
Čičkovo ulje za kosu namijenjeno je suhoj i prorijeđenoj kosi. Djeluje na sve oblike opadanja kose i suhe prhuti. Čičkovo ulje od davnina je poznato po svojem ljekovitom djelovanju. Njegove glavne djelatne tvari su inulin, eterično ulje i tanin. Čičkovo ulje ima protuupalno i antimikrobno djelovanje, pogotovo u liječenju suhe seboreje kože i vlasišta.

Bademovo ulje za zdravu kosu, kožu i nokte
Bademovo ulje je prirodno masno ulje dobiveno iz sjemenki badema. Brzo se upija, dodatno hrani i regenerira suhu ili oštećenu kožu, kosu i nokte. Ovo ulje bogato je proteinima i vitaminom E koji je prirodni antioksidans. Bademovo ulje neutralizira slobodne radikale te usporava starenje stanica.

Orahovo ulje za kosu - za sjaj tamne kose
Orahovo ulje za kosu namijenjeno je tamnijim nijansama kose. Djeluje regenerirajuće na kosu i vlasište. Uljni ekstrakt oraha sadrži flavonoide kemferol i kvercetin, treslovinu, eterično ulje, vitamin C i juglon, koje zbog nestabilnosti polimerizira u crne pigmente. Ovo ulje tamnoj kosi vraća sjaj, punoću i volumen.
 Želim vam svima prekrasnu i njegovanu kosu.


Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane