Kamilica i menta čajevi koji liječe



KAMILICA

Ako kamilicu prelijete vrelom vodom, oslobađa se spoj koji olakšava simptome peludne groznice, astme i čira na želucu te djeluje antialergijski i protiv temperature.

Inhaliranje para kamilice ubrzava izlječenje hunjavice i začepljenosti nosa.
Kamilica se nikad ne smije kuhati već samo popariti ( preliti vrelom vodom i pustiti da odstoji).
Čaj od kamilice se preporučuje osobama koje pate od želučanih smetnji, grčeva, bolesti mjehura, menstrualnih bolova, proljeva, bolova u crijevima.


 MENTA
Mentol je čest sastojak zubnih pasti i vodica. On pomaže u sprečavanju bolesti desni i lošeg daha, a pijenje čaja od metvice općenito pomaže u održavanju oralnog zdravlja.



Menta je odavno poznata po tome da smiruje probavni trakt, smanjuje bolove u želucu i crijevima, ublažava raznovrsne grčeve i mučnine, osobito one uzrokovane putovanjem.

Pospješuje mršavljenje, jer ima diuretičko djelovanje, potiče metabolizam i smanjuje apetit. Osim toga, čaj i drugi pripravci pokazali su se vrlo djelotvornima kod sindroma iritabilnog crijeva.

Jedno od primarnih svojstava mente je ublažavanje stresa. Sadrži veće količine triptofana, od kojeg nastaje serotonin koji podiže raspoloženje.

Smanjuje glavobolje i želučane tegobe prouzrokovane stresom.

Čaj prije spavanja umiruje organizam i pomaže da lakše zaspite. Dokazano je da redovito ispijanje čaja od mente sprečava neželjenu dlakavost na nogama, prsima, licu, leđima i drugim dijelovima tijela uzrokovano povišenim lučenjem muških spolnih hormona.

Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane