Ombre pramenovi bojanje kose u zlatnim i pepeljastim tonovima

 http://fashion-beautyrecipes.blogspot.com/ 

Želite li sami kod kuće isprobati magični ombre na vašoj kosi slijedite upute i jednostavno ćete promijeniti donji dio kose par tonova svijetlije.
Svežite kečke i i raširite donji dio kose koji se nalazi u kečkama kao na slici i počnite blanšom ili  odabranom bojom farbati najdonji dio kose  i ostavite boju oko 20 minuta. Zatim sljedećih 5 do 10 centimetara ovisno o dužini vaše kose stavljate boju na neofarbani gornji dio kečke oko uha da se blaži prijelaz kod ombre farbanja na oko sljedećih 10 minuta ovisno koju svjetlinu boje želite postići. Ako to radite s blanšom bilo bi dobro nakon toga još staviti nakon što isperete blanš s glave neku od pepeljastih ili svijetlih baby nijansi da vam izađe žutilo od blanša i dobijete neku lijepu nijansu. Nemoguće je bez blanša na tamno smeđu kosu dobiti neku svijetliju nijansu. Zato ako se farbate kod kuće dobro se opskrbite bojama koje će vam trebati. I odlučite se želite li zlatne tonove ili pepeljaste tonove u vašoj kosi. Naravno morate znati što vam bolje odgovara. Evo rješenja ako prislonite ružičastu tkaninu uz lice i ako vam odgovara boja vi ste za pepeljaste nijanse ako prislonite narančastu tkaninu i ta vam bolje pristaje vama najbolje pristaju medeni i zlatni tonovi. To  neka vam bude vodilja u kupovini. Kod kuće si odredite kakvu nijansu želite i ako ne uspijte od prve za par dana ponovite postupak bojanja i sjetite se ublažiti prijelaz između ofarbanog i ne ofarbanog dijela kose.

Drugi način bojanja ombre kose
Podijelite kosu u više dijelova i natapirajte odabrani pramen. Ono što je ostalo u ruci po tapiranju dio je kose na koji nanosite blanš.
Stavite foliju ispod odabranog pramena i nanesite svoju pripremljenu mješavinu od sredine pramena prema vrhovima, s time da ćete je na vrhove nanijeti više.
Zamotajte ga u foliju. Svakih nekoliko minuta provjerite boju dok ne dobijete nijansu koju želite i zatim dobro isperite i upotrijebite neku nijansu koju želite na blanširanu kosu.




http://fashion-beautyrecipes.blogspot.com/

Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane