Rooibos crveni čaj za mršavljenje, ljepotu i zdravlje


Rooibos crveni čaj ne sadrži kofein pa ga možete piti i navečer. Bogat je mineralima i vitaminom C. Osim za čišćenje organizma i mršavljenje poznat je kao sredstvo za smirenje živčanog sistema i probave, a ljekovito djeluje i na srce.
Prirodno je slatkast pa ga nije potrebno dodatno zaslađivati. 'Žene iz Južne Afrike piju rooibos čaj jer znaju da pomaže u skidanju kilograma', rekao je dr. Oz. Obiluje i mineralima željezom, kalcijem, kalijem, bakrom, fluorom, manganom, cinkom i magnezijem. Zbog vrijednog sastava i neškodljivog djelovanja može se koristiti kao zamjena za kofeinska i energetska pića.
 Ima jaka antimutagena i imunomodulatorna svojstva, zahvaljujući kojima je po zdravstvenim dobrobitima ravan popularnom zelenom čaju. Antimutagenim svojstvima sprečava oštećenja DNA stanica, koja mogu prerasti u rak.
 Rooibos crveni čaj vrlo je cijenjen u liječenju alergija. Posebno pomaže kod alergija na hranu i pelud,  kod astme i kožnih alergijskih osipa. Rooibos je od velike  koristi za dijabetičare koji imaju probleme s naglim oscilacijama šećera u krvi.
Rooibos crveni čaj se rabi u njezi svih tipova kože.
  Rooibos čajem možete vanjski tonizirati kožu radi smanjivanja akni, prištića i dermatoza uzrokovanih suncem.
Zahvaljujući obilju minerala poboljšava zdravlje zubiju i kostiju te pomaže u prevenciji osteoporoze, artritisa i kroničnih bolova u kostima.
  To je jedno od najmoćnijih pića za sprečavanje oštećenja organa, kože, kostiju, kose i noktiju, jer usporava proces starenja.
  Ujedno poboljšava i kognitivne sposobnosti, jačajući koncentraciju i pozornost.
Rooibos čaj možete piti u neograničenim količinama.
  Jednu čajnu žličicu rooibosa prelijte s 2,5 dcl vrele vode i ostavite poklopljeno pet minuta, a zatim procijedite.

Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane