Da li loše djetinjstvo utječe na vaše uspjehe kroz život?

Da li loše djetinjstvo utječe na vaše uspjehe kroz život
Loše djetinjstvo i uspjeh u životu
Loše djetinjstvo utječe na vaš život i u odrasloj dobi. Svi vaši postupci su naučeni iz djetinjstva, osim ako svjesno niste odlučili raditi suprotno od onoga što vam se nije svidjelo u vašem djetinjstvu. Dakle, bez svjesne odluke da želite drugačiji život za sebe i svoju obitelj, promjena nije moguća. Promjena dolazi iznutra.

Pitate se sigurno što mogu učiniti da mi konačno krene u životu? Možda osjetite da vas koči prošlost. Možda vrtite misli u glavi kako bi vaš život bio drugačiji da ste imali ljepše djetinjstvo.
Možda ste i primjetili da uspješni ljudi pričaju o svom uspjehu i često govore da su ih roditelji poticali i vodili na sve što je trebalo da postanu to što su danas.

Pogledajte bilo koji intervju. To je ogroman kontrast. Imati roditelje koji potiču djecu na uspjeh i vode ih na razne satove da još bolje napreduju u svom talentu i roditelji koji vrše nasilje i pričaju negativne stvari vlastitom djetetu i ljudima oko sebe o njemu kako ono ne valja.

Puno toga, ali važno je znati da ne trebate kriviti sebe zbog okolnosti u kojima ste živjeli u djetinjstvu jer loša sjećanja ostaju duboko u vama i ako nema nikoga oko vas tko se uspio izliječiti i postati uspješan i zadovoljan čovjek, onda jednostavno niste to mogli ni vidjeti da postoji izlaz.

Postoje mnoge knjige za samopomoć. Divnu knjigu napisala je Louise Hay - Kako iscijeliti duh i tijelo koja je također imala ogromne traume u djetinjstvu i koja ih je uspjela uspješno prebroditi i učiti druge kako da iscijele sami sebe.

Evo jedne jako važne rečenice da shvatite o čemu se radi:

Dok smo maleni, naučimo doživljavati sebe i život oko sebe prema reakcijama odraslih koji nas okružuju.
Ako ste živjeli s ljudima koji su bili nesretni, uplašeni, uvijek ljutiti na sebe i druge, s onima koje razdire grižnja savjesti, naučili ste mnogo negativnog o sebi i o svom svijetu.

" Nikada mi ništa ne polazi za rukom", ili" Za sve sam ja kriv", ili" Ako se svađam, loš sam čovjek". Predrasude poput ovih stvaraju život prepun frustracija.

Kada odrastemo, nesvjesno u svojem domu kreiramo emocionalnu atmosferu u kakvoj smo kao djeca živjeli.

Ovo razmišljanje ne poznaje što je dobro, a što loše, pogrešno ili pravo; za nas je način života ono što smo ponijeli iz svojeg doma. Također smo skloni da u svoje emocionalne odnose prenosimo odnose kakve smo imali s majkom ili ocem, ili ono što je vladalo između njih. Razmislite koliko ste puta imali ljubavnika ili šefa koji je bio baš kao vaš otac ili majka. Također se i odnosimo prema sebi kao što su se naši roditelji odnosili prema nama. Grdimo i kažnjavamo sebe na jednak način.

Gotovo možete čuti riječi kojima su vas oni prekoravali. Na jednak način volimo i ohrabrujemo sebe ako smo bili voljeni i ohrabrivani kao djeca. " Ništa nikada ne učiniš kako valja." " Sve je tvoja krivica." Koliko ste puta ovo čuli u djetinjstvu i koliko puta i sada to govorite sebi? " Ti si prekrasna."" Ja te volim." A koliko puta ovo govorite sebi?

Ovo je možda najvažnije za znati:

Mi smo svi žrtve žrtava. Naši nas roditelji nisu mogli naučiti ničemu što sami nisu znali. Ako vaša majka ili vaš otac nisu znali kako bi voljeli sami sebe, bilo je nemoguće da vas oni nauče kako da vi volite sami sebe.

Naučili su vas najbolje što su mogli, sputani onim što su naučili kao djeca. Ako želite bolje razumjeti svoje roditelje, potaknite ih da pričaju o svom djetinjstvu. Slušate li pažljivo, otkrit ćete otkuda dolaze njihovi strahovi i stroge životne sheme. Ti ljudi, koji su vas toliko izmučili, bili su jednako tako izmučeni i uplašeni.

Dakle da li loše djetinjstvo utječe na vaš život i u odrasloj dobi? Da, naravno. Svi vaši postupci su naučeni iz djetinjstva, osim ako svjesno niste odlučili raditi suprotno od onoga što vam se nije svidjelo u vašem djetinjstvu. dakle, bez svjesne odluke da želite drugačiji život za sebe i svoju obitelj, promjena nije moguća. Promjena dolazi iznutra.

Važno je ne kriviti roditelja i ustrajati na riječima pohvale sami za sebe. Mislite da ste malo dijete kojemu nedostaje pažnje i to mu je nedostajalo sve ove godine vašeg života. Dopustite tom uplašenom djetetu u sebi da čuje riječi podrške jer je to dijete radilo sve da osjeti odobrenje i ljubav svojih roditelja, a to nije dobivalo.

To dijete i dalje ne dobiva pohvale i podršku niti od vas, a zaslužilo je za sve trpljenje loših riječi, možda nasilja prema sebi. Zar ne?

Svakako preporučujem knjige od Louise Hay jer to je nešto što će vam pomoći na putu u oporavak koji sigurno nećete doživjeti preko noći ali ga svakako zaslužujete.







Popularni postovi s ovog bloga

Što znače brojevi na grudnjacima

Super način za stepenasto šišanje kod kuće

Božićni ukrasi od papira prekrasne ideje za Božićne blagdane